Det har varit glest med gäster i backen. Foto: P4 Skaraborg (Arkiv)
Lidköping/Götene

Kinnekullebacken hotas när utförsåkarna sviker

1:11 min

Slalombackarna i Skaraborgs län har haft en bra säsong med många besökare, men det är inget som Kinnekullebackens delägare, Lars Eriksson har upplevt. Backens nedfarter har gapat tomma under vinterns säsong.

Det har inte varit långa köer i skidliftarna på Kinnekulle i år. Detta trots att det funnits mycket snö i backarna och den har också varit kvar länge.

– Besökarantalet har varit mindre och mindre för varje år egentligen. Nu har vi haft en lång säsong men har ändå haft mycket mindre åkare än vad vi har haft andra år när det har varit långa säsonger.

Ekonomin
Tanken är att pengar från liftkort och skiduthyrning ska täcka de utgifter som el, snökanoner och pistmaskin har, men då allt färre väljer att åka till Kinnekullebacken har nu ekonomin gått utför.

För att kunna fortsätta driva verksamheten menar Lars Eriksson att det behövs pengar utifrån.

– Vi får väl se om kommunen kan hjälpa oss i framtiden, för som det ser ut idag så kommer vi inte att kunna driva vidare.

Så det finns en risk att Kinnekullebacken läggs ner nästa år?
– Den risken finns ju alltid, om vi inte får stöttning på något sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista