Skara sommarland satsar sex miljoner kronor på nya attraktionen Big drop. Foto: P4 Skaraborg Sveriges Radio / Skara sommarland
Skara

Nya attraktionen för sex miljoner ska rädda Skara sommarland

Europas högsta fritt fall i vatten med fallucka - Big drop är namnet attraktionen som ska rädda Skara sommarland från ännu ett förlustår.

I dag presenterade Skara sommarland den attraktion som man hoppas ska locka bad- och äventyrs-sugna sommargäster till parken. I ett pressmeddelande framgår att Big drop kommer kosta sex miljoner kronor. Skara sommarland har högt ställda förväntningar på parkens nya lockbete.

– Det känns fantastiskt kul att vi från och med denna säsong kommer att kunna stoltsera med en vattenattraktion som är ensam i sitt slag i Europa. Med denna häftiga attraktion vill vi sätta Skara Sommarland på kartan över Sveriges främsta upplevelsedestinationer, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland, i pressmeddelandet.

Big drop uppges en total längd på 82 meter. Skara sommarland skriver att den våghalsige kommer att ta plats i en röd kapsel för att sedan sluta ögonen, korsa armar och ben och sedan släppas ned genom en fallucka, 21 meter fritt fall i 60 kilometer i timmen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".