1 av 2
Linus Lake tyckte att alla presterade i underkant. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg/Sveriges Radio
2 av 2
Trännaren Henrik Schneider var nöjd med att IFK fick med sig två poäng från matchen mot Malmö. Foto: Petra Dydiszko P4 Skaraborg
Handboll

IFK Skövde vann jämn måstematch mot Malmö

Henrik Schneider: "Det enda vi lyckas med är att vinna matchen."
2:18 min

Det var en mycket tät drabbning mellan IFK Skövde och gästande HK Malmö på tisdagskvällen. I slutsekunderna lyckades IFKs Rasmus Wremer sätta en straff och slutreultatet 23-22 fastställdes.
- Vi lyckas inte med speciellt mycket förutom att vinna matchen, konstaterar tränaren Henrik Schneider.

Drygt 1500 personer hade letat sig till Arena Skövde för att stötta IFK Skövde i den viktiga måstematchen mot HK Malmö. 

IFK inledde med att göra 1-0 i startminuten men sedan slarvades det en del i båda lagen och publiken fick vänta tills målskyttet kom igång igen.

När 10 minuter hade spelats var IFK i ledning med tre mål och resultattavlan visade 6-3. Det var den största ledningen man hade under första halvlek. Malmö bet ifrån rejält och arbetade sig tillbaka till lika 6-6.

Resterande delen av första halvleken pendlade mellan att IFK ledde med ett mål och att det var lika mellan lagen. 15-15 var siffrorna i halvtidspaus.

Andra halvlek inleddes med två snabba mål av IFK men sedan kämpade sig Malmö tillbaka in i matchen. Vid tre tillfällen hade gästerna ledningen, 17-18, 20-21 och 21-22.

Med tre minuter kvar att spela stod det 22-22 och det var mycket känslor både på planen och på läktarna. Med endast 5 sekunder kvar att spela tilldöms IFK en straff. Rasmus Wremer visade prov på sina tävlingsnerver och fastställde slutresultatet 23-22.

Ett poäng upp  
Vinsten gjorde att IFK fick två poäng med sig i tabellen och har nu endast ett poäng upp till Hammarby som ligger på den sista slutspelsplatsen.

IFK har tre matcher kvar. De möter tabellfyran Kristianstad borta på fredag, därefter serieledande Lugi på hemmaplan och avslutar grundserien med nästjumbon Aranäs på bortaplan tisdagen den 19 mars.
- Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker, avslutade tränaren Henrik Schneider.

MATCHFAKTA
IFK Skövde - HK Malmö 23-22((15-15))
Skövde: Markus Hagelin 5, Tobias Warvne 4, Alexander Björklund 3, Rasmus Wremer 3 (2), Fredrik Arvidsson 3, Linus Lake 3, Daniel Komayesh, Robert Arrenius.
Malmö: Rasmus Skram 5 (3), Thomas Varsamis 4, Andreas Liverstam 3, Robert Månsson 3, Mirsad Pecikoza 2, Richard Eriksson 2, Linus Persson 2, Hampus Svännel.

Publik: 1 530.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".