HANDBOLL

HK Lidköping får kvala i träningshall

HK Lidköping kommer att få spela sitt kval mot damallsvenskan i handboll i Idrottens hus, men inte i huvudhallen utan i en av träningshallarna.

Det var i förra veckan som Svenska handbollförbundet beslutade att Lidköping inte får kvala i huvudhallen, eftersom spelplanen är för liten. Men träningshallen uppfyller kraven, eftersom kommunen sätter in en tillfällig läktare som ska rymma 500 åskådare.

Lidköpings tränare Per Karlsson säger till Nya Lidköpingstidningen att det här var det minst dåliga alternativet, då det fanns en risk att kvalet skulle behöva spelas på annan ort.

Men Per Karlsson är orolig för den dåliga ventilationen i lokalen och att publiken kommer att få sikten skymd av pelarna i träningshallen.

Kvalet mot damallsvenskan inleds den 26 mars, då Lidköping gästas av Kristianstad i det första av två möten mellan lagen, där totalsegraren tar klivet upp i allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".