Foto ur polisens förundersökning
Götene

Dömd för knivattack mot grannar - tar hjälp av Leif Silbersky

Den 41-åring från Götene som dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att han attackerat flera grannar vid ett bråk om nivån på hans ljudanläggning vill ha Leif Silbersky som advokat i hovrätten.

Leif Silbersky har tackat ja till uppdraget, under förutsättning att rätten står för vissa kostnader. 41-åringen anser att hans nuvarande advokat Staffan Uvabeck misskött sitt uppdrag.

Silbersky skriver i handlingarna att 41-åringen vill att åtalet mot honom helt ogillas eller att attacken istället ska räknas som misshandel av nomalgraden eller ringa misshandel.

Vill få fängelse
Han vill att Göta hovrätt omvandlar straffet till skyddstillsyn eller fängelsestraff. Det var i somras som mannen drog kniv mot sina grannar. Skaraborgs tingsrätt dömde honom till rättspsykiatrisk vård för bland annat grov misshandel.

Mannen var kraftigt påverkad av alkohol och tabletter vid tillfället. Men rätten menar att han ändå visste vad han gjorde. En granne lyckades filma knivattacken, som användes som bevisning mot mannen i rätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".