1 av 3
Morgonen efter branden. Foto: Christopher Johansson P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
Entébyggnaden till Äventyrslandet i Götene totalförstördes vid branden. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Morgonen efter branden på Äventyrslandet i Götene totalförstördes vid branden. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Götene

Äventyrslandet i aska efter brand - nu samlas kommunledningen

Kenth Selmosson om branden på Äventyrslandet: "Det här är inte roligt"
2:01 min

Entébyggnaden till Äventyrslandet i Götene är totalförstörd efter branden under onsdagskvällen. Kommunalrådet Kenth Selmosson samlar nu sin kommunledning för ännu ett möte om, det som en gång i tiden skulle bli turistmagneten, Medeltidens värld.

– Det här är inte roligt, säger Kenth Selmosson till P4 Skaraborg tidigt under torsdagsmorgonen.

Kommunalrådet beskriver den turbulenta kvällen som började med att larmet kom 19.19. Efter en dryg timme var Selmosson på plats för att med egna ögon bevittna vad som hänt med Götenes 100-miljonersprojekt.

– Det var väldigt kraftig brand när det startade. De inriktade sig på att klara byggnaden intill, men entréhuset är totalförstört, säger Kenth Selmosson.

Vad gör ni från kommunens sida nu?

– Vi ska ha ett litet möte på morgonen nu. Polisen har ju stängt av området för att göra en brandtekninsk undersökning. Vi kommer naturligtvis att stänga till så gott det går, men det är väldigt svårt att säkra sig från sådana här saker.

Vad kommer ni prata om under mötet? 

– Jag var ju här ganska länge igår kväll, jag har fått en del telefonsamtal i natt så vi gör väl en uppdatering för att se vad nästa steg är. Vi måste ju på något sätt säkra att det blir stängt här, bygga dörrar så att de inte kan ta sig in här igen, säger Kenth Selmosson till P4 Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".