Hanna Fahl, DN:s Melodifestivalexpert (t.v), menar att Ulrik Munther (t.h) har stor press på sig inför finalen. Foto: Sveriges Radio / Scanpix
Melodifestivalen

Hanna Fahl om G:sons chanser i finalen: "Press på Ulrik Munther"

Hanna Fahl om G:sons chanser i finalen av Melodifestivalen
4:32 min

Ulrik Munther har varit favorittippad, med bidraget Tell the world I'm here som är skrivet av Thomas G:son, sedan starten. Men DN:s Hanna Fahl tror att det är två andra nummer som kommer göra upp om vinsten i Melodifestivalen 2013.

– Om jag fick bestämma skulle det bli Robin Stjernberg. Men jag tror, och jag har ändrat mig fler gånger senaste dagarna, att det blir Ralf Gyllenhammar, säger Hanna Fahl till P4 Skaraborg.

Hanna Fahl, som har sina rötter i Lidköping, har på senare år blivit en viktig del av den stora mediecirkus som Melodifestivalen är. För Dagens Nyheter bevakar hon fenomenet med lupp.

Enligt Fahl har, det av Thomas G:son skrivna bidraget, Tell the world I'm here med Ulrik Munther varit favorittippad ända sedan bidragen för årets Melodifestival presenterades i höstas.

– G:son och Boström som har skrivit Munthers låt skrev även Loreens vinnarlåt förra året. Så det är mycket press på Ulrik Munther i finalen. Men han har ganska hård konkurrens så jag skulle säga att det blir en väldigt jämn final i toppen.

Finalen av Melodifestivalen 2013 avgörs nu på lördag. P4 Skaraborg kommer att finnas på plats för att bevaka spektaklet ur ett skaraborgskt perspektiv, givetvis med ett extra öga på låtskrivargiganten Thomas G:son från Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".