GÖTENE

Politiskt missnöje med Religionernas värld

Gustaf Hamilton (S): "Jag ramlade nästan baklänges"
1:40 min

Förslaget att låta pastorn Jonas Magnusson driva verksamheten på Medeltidens värld möts av kritik från ledamöter i kommunfullmäktige i Götene.

Bland dem som är kritiska finns socialdemokraten Gustaf Hamilton,  som sätter sig emot Medeltidens världs styrelses planer på att gå vidare med Jonas Magnussons idéer.

– Jag reagerade med att nästan ramla baklänges när jag hörde det här... säger han till P4 Skaraborg.

Diskussionerna pågår
Medeltidens världs styrelse och pastorn Jonas Magnusson för just nu en diskussion om planerna på att Magnusson ska ta över verksamheten på Medeltidens världs område.

Som det ser ut nu kommer det i så fall att ske i någon slags arrendeform.

På styrelsens möte i onsdags bestämde man sig för att jobba vidare med Magnussons idéer, men än är inget beslut fattat.

Kan fatta beslut på egen hand
Enligt styrelsens vice ordförande Anders Månsson kan styrelsen för Medeltidens värld AB på egen hand besluta om vilken verksamhet som ska bedrivas i parken, till exempel om den ska arrenderas ut.

Då behöver inte frågan tas vidare till kommunfullmäktige. Det är först om parken ska läggas ned eller säljas som det måste godkännas av kommunfullmäktige.

Det här är någonting som Gustaf Hamilton ifrågasätter.

– Jag anser att förslaget bör läggas i kommunfullmäktige, så att vi i en bredare demokratisk församling kan ta ställning till det här.

Avstår från att uttala sig
När P4 Skaraborg pratat med ledamöter i kommunfullmäktige har flera personer sagt att de vet för lite om styrelsens planer för att kunna uttala sig.

Men det finns också ledamöter från både majoriteten och oppositionen som säger att de tycker att förslaget om ett samarbete med Magnusson är en dålig idé.

– Har han för avsikt att försöka driva verksamheten med bidrag från kommunen kan jag inte föreställa mig att det finns någon vilja hos majoriteten av politikerna att besluta om att stötta det här, avslutar Gustaf Hamilton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".