Katarina Syrén håller på att pynta i arenan inför kvällens stekheta drabbning mellan Villa Lidköping och Sandviken. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Bandy

Villa Lidköping tror på nytt publikrekord

"Det känns som förra årets finalvecka har börjat"
1:54 min

Ikväll lutar mycket åt att det blir nytt publikrekord när Villa Lidköping tar emot Sandviken i den tredje semifinalen i bandyslutspelet. 5122 åskådare är det gamla rekordet och det väntas nu ryka efter att biljetterna sålde slut redan igår.

Bandytempraturen har nått kokpunkten i Lidköping och ikväll kan det vara säsongens sista match i arenan. Det står 1-1 i matcher och kvällens segrare skaffar sig matchboll inför match 4 i Sandviken på söndag. Redan igår tog dom 4250 biljetterna slut.

- Det är bandyfeber i stan och helt otroligt. Det är som förra årets SM final vecka redan har börjat, säger kanslisten Katarina Syrén samtidigt som hon hänger upp flaggor och matchtröjor i hallen några timmar innan matchstart.

Hur tror du det kommer se ut och låta här ikväll?

- Det kommer vara magiskt. Det kommer att koka tror jag.

Inräknat med sponsorgäster, medlemmar och ungdomar som går in gratis så ser det nu ut som rekordet från annandagsderbyt mot Vänersborg 2011 på 5122 personer kommer att slås. För övrigt den senaste matchen som Villa förlorade på hemmaplan.

- Många är förtvivlade för att det är slutsålt men vi kan inte trycka in hur många som helst, säger Katarina Syrén som fått ge många nobben när de varit ute för sent för att köpa en biljett.

På stan i Lidköping märks suget inför kvällens drabbning. I Stefan Anderssons spelbutik har det varit hårt tryck inför matchen.

- Telefonen gick varm hela dagen igår.

Vad är det för besked de får idag?

- Tyvärr det är slutsålt.

Det dystra svaret fick Lars Erik Augustsson som hade tänkt att gå på matchen.

- Jag fick ingen biljett för jag kom för sent. Det är för jädrigt, säger han men har ändå ett leende på läpparna.

Vad tror du det beror på att biljetterna tog slut redan igår?

- De spelar så bra Villa. Det är ingen bandy längre, det är artisteri, slår Lars Erik Augustsson fast.

Hur tror du det går?

- De vinner med 7-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".