Daniele Coen på Räddningstjänsten varnar för falska kontrollanter Foto: Viktoria Svedlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Lyrestad

Räddningstjänsten varnar för falska brandskyddskontrollanter

Daniele Coen, Räddningstjänsten: "De hade ett falskt emblem som liknade vårt"
1:07 min

Räddningstjänsten i Östra Skaraborg varnar nu för falska brandskyddskontrollanter. På torsdagen gick de runt och ringde på bostäder i Lyrestad, och på räddningstjänsten misstänker man att det kan vara inbrottsstjuvar.

– Det var två personer i 20-25 års åldern som gick runt i området, de hade svarta skinnjackor på sig med någon form av emblem som liknade räddningstjänstens emblem, säger Daniele Coen som är chef för förebyggande avdelningen på Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Männen påstod att de skulle göra brandsskyddskontroll men sådana kontroller är det bara skorstensfejarmästaren som gör och då är det föranmält.

Det är oklart vilka männen är men Daniele Coen tror att det kan röra sig om inbrottstjuvar som rekogniserar och menar att han aldrig varit med om något liknande i området.

-- Vi är inte ute och besöker privatpersoner i deras hem. Om vi någon gång skulle göra det så kan vi alltid visa upp legitimation. Mitt råd är att inte släppa in någon om ni inte vet exakt vem det är, säger Daniele Coen.

Viktoria Svedlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".