Högernian Andreas Cederholm har skrivit på för två år med Kristianstad. Foto: Jens Prytz / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Handboll

Cederholm lämnar IFK Skövde

Urban Johansson, IFK Skövde: "Vi har ju en ekonomi att hantera"
1:07 min

En av IFK Skövdes bästa spelare, högernian Andreas Cederholm, lämnar klubben och kommer att spela för Kristianstad nästa säsong. Men han hade kunnat tänka sig ett år till i Skövde.

Andreas Cederholm skrivit på ett tvåårskontrakt med Kristianstad. 

– Det ska bli jäkligt spännande, klubben har ju visat att de verkligen vill satsa, säger Cederholm.

IFK Skövde har dröjt med samtal kring Andreas Cederholms eventuella fortsättning i klubben, något som han tycker är lite konstigt. 

– Det kanske blev lite sent påkommet men tycker ändå att vi haft bra dialog, jag kände att det var dags att flytta på sig, säger han.

Han kommer att spela färdigt den nuvarande säsongen med Skövde, som jagar slutspel med två omgångar kvar, innan övergången till Skånelaget börjar gälla.

Han kunde tänka sig att stanna i klubben ett år till men fick inga klara besked. IFK Skövdes sportchef Urban Johansson säger att man förde samtal om en fortsättning för bara några dagar sen.

– Vi hade en dialog senast i onsdags om att han var intresserad av att var kvar ett år till eventuellt, för att sedan gå vidare.

Har ni legat på ordentligt?

– Vi har ju en ekonomi att hantera, vilket gör att vi inte kan vara lika offensiva som vi hade velat. Det handlar ju om att få ihop en budget att hantera.

Reportrar: Sten Lillieström & Micke Forssblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".