Moderaterna är inte främmande till att använda SLU:s lokaler. Foto: Jens Prytz / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Skara

Delade meningar mellan partier om högstadieskola i SLU:s lokaler

Oppositionsråd Fredrik Nordström: "Vill inte backa in i framtiden"
1:26 min

Planerna på att bygga en ny högstadieskola i Skara har fått en ny vändning. Skaras borgerliga ledning avfärdar nämligen inte att i stället satsa på ett högstadium i de lediga lokalerna efter SLU:s flytt till Uppsala.

Socialdemokraterna ser däremot inte SLU:s lokaler som ett alternativ överhuvudtaget. Fredrik Nordström är socialdemokratiskt oppositionsråd i Skara.

–  Backa sig in i framtiden tror jag inte på. Att avbryta ett projekt som detta vore ett svek mot alla lärare och elever som hoppas på en ny skola.

SLU:s styrelses beslut, att flytta utbildningar från Skara till Uppsala gör att lokaler blir lediga i det gamla seminariet från hösten 2014. Frågan är om det påverkar planerna på en ny högstadieskola eller inte.

Att som planerat bygga en helt ny högstadieskola skulle kosta kommunen omkring 200 miljoner kronor.

Barn och utbildningsnämndens ordförande, Jonas Ahlström (M) säger till Nya Lidköpings-Tidningen att det vore direkt tjänstefel att inte överväga SLU:s flytt förändrar läget. Kommunalrådet, Charlotte Nordström (M), avfärdar inte heller tanken på ett högstadium där i framtiden.

Men från oppositionen låter det alltså annorlunda. De vill se att den nya skolan blir verklighet.

-- Alla barn som växer upp ska få bästa möjlighet till utbildning, säger Fredrik Nordström (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".