Hyran höjs med tjugo procent för 350 hyresgäster.
Lidköping

Hyresgästföreningen överens med bostadsbolag om chockhöjning av hyra

Förhandlare: "Tur att Sverige har skyddsnät"
1:21 min

AB bostäder i Lidköping och Hyresgästföreningen kom snabbt överens om hyreshöjningar på kring 20 procent för hundratals hyresgäster i Lidköping och flera funderar över var de ska ta vägen. Per Johansson, Hyresgästföreningens förhandlare, tror inte att någon blir bostadslös.

– Som tur är har vi ett skyddsnät i Sverige, så det är ingen som behöver hamna på gatan, säger Per Johansson.

Enligt Per Johansson som diskuterat hyran med AB bostäder i Lidköping för hyresgästernas och hyresgästföreningens medlemmars skull, så fanns inga större hinder för att lägga på en tusenlapp i hyra.

– Inte så stora hinder nej, vi kom ganska snabbt överens. Vi tycker att varje objekt måste bära sina egna kostnader.

Förhandlingarna med AB bostäder i Lidköping blev klara för två månader sedan. Men när P4 Skaraborg knackar dörr finns ingen beredskap för vad som är på gång. Få vet ens om det, och ingen vet vad det kommer att kosta dem. Det är en nyhet för Per Johansson.

– Det känner jag inte till. Det låter lite märkligt i mina öron att de inte visste något om det. Det verkar som att det brustit någonstans i informationskedjan. Det borde vara helt klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".