Eddie Davidsson kommer att spela i Mariestad Bois även nästa säsong. Foto: Magnus Sundvall / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Ishockey

Mariestad Bois poängkung Eddie Davidsson förlänger med ett år

Mariestad Bois meddelade under måndagskvällen att man förlänger med poängkungen Eddie Davidsson ett år. Samtidigt kom beskedet att sex andra spelare inte kommer få sina kontrakt förlängda.

– Eddie är en av våra ledande offensiva spelare. Han hade en lite tyngre höst men under våren visade han vilket stort hot han är offensivt. Vi är mycket glada att Eddie valt att förlänga, säger klubbchefen Daniel Johansson till mariestadbois.se

Davidsson stod för 45 poäng på 41 matcher under den gångna säsongen och blev således klubbens poängkung.

Sex spelare bort
Joel Backesten, Jonas Westerlund, Oskar Holst, Per Johnsson, Alexander Collberg och Max Qwarnström. Det är namnen på de sex spelare som inte kommer att spela för Mariestad Bois kommande säsong. Det meddelade klubben på sin  under onsdagskvällen.

Det blev således bara en säsong för den spelförande Per Johnsson i Bois-tröjan. Att klubben dessutom väljer att inte förlänga med Max Qwarnström och Oskar Holst innebär att man tappar två fysiskt starka forwards.


Mariestad Bois förklarar valet att inte förlänga med sextetten

"Joel Backesten och Oskar Holst ryms inte inom den krympta spelarbudgeten. Vad gällerJonas Westerlund så har vi valt att inte satsa på honom som förstemålvakt och då har vi kommit överens att inte förlänga, Jonas behöver spela mycket matcher för att fortsätta utvecklas. Per Johnsson har sökt till polishögskolan och kommer han in så börjar han i januari, och då skulle man vara tvungen att ha en klausul där han får lämna. Det skulle i så fall vara en chansning att få in en ersättare av Pers höga klass så sent, det är svårt att hitta. Det är en klassback och ska en sådan ersättas så måste man vara ute i tid. Alexander Collberg har varit utlånad till Töreboda, och vi väljer att inte förlänga. Han är dessutom själv osäker på sin hockeyframtid. Max kommer att leta en ny klubb, han har flickvän på annan ort och det är ett ömsesidigt beslut att inte förlänga."

/Daniel ”Dalle” Johansson, klubbchef, till mariestadbois.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".