1 av 3
Pär Törnberg i Villa Lidköping var mycket besviken efter förlusten mot Sandviken i sista avgörande semifinalmatchen. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
Den blytunga förlusten mot SAIK i avgörande semifinalen för att Villa Lidköpings säsong är över. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Villa Lidköping kunde trots en time-out inte knäcka segertåget från Sandviken. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Bandy

Villa föll tungt mot Sandviken - missar SM-finalen i bandy

4:28 min

Säsongen är över för Villa Lidköping efter att laget förlorat den sista och avgörande semifinalmatchen mot Sandviken på hemmaplan. Matchen slutade 2 – 7 inför rekordpubliken på 5 329 åskåkdare.

Det var upplagt för fest. Villa Lidköping hade ett massivt publikstöd och slog nytt publikrekord när den femte semifinalmatchen avgjordes under tisdagskvällen.

Villa höll stånd i en halvlek och lagen gick till pausvila med ställningen 2 - 2 i efter en match som så långt var fysisk, hård och het.

Hemmalaget släppte sin ovana trogen in första målet en kvart in i händelserna men kvitterade efter en knapp halvtimme genom Daniel Andersson.

Andersson snappade upp ett långt utkast från målvakten Martin Berggren men i samband med att han lirkade in 1 - 1 så kapades han av Sandvikens burväktare Joel Othén. En smäll som hämmade Andersson resten av matchen och den spelförande landslagsmannen kom aldrig upp i sin normalt höga nivå.

Det gjorde inte heller hans anfallskollegor David Karlsson och Jesper Bryngelsson som båda fick lämna isen mållösa.

I andra halvlek stängde SAIK igen bakåt och ångade på massivt framåt. Gästerna visade upp ett precist passningsspel samtidigt som Villa slarvade och tappade bollar som ledde till att Sandviken fick initiativet.

Bortalaget var även dominanta på fasta situationer och smällde in fem av sina sju mål på hörnor samtidigt som Villa inte lyckades sätta ett enda hörnmål trots nio försök.

Det så brukligt hemmastarka Villa stod inte att känna igen i den andra halvleken och kändes besvärade och nerviga inför den månghövdade publiken.

Sandvikens målspruta Christoffer Edlund prickade in 3 - 2 målet på hörna efter en timmes spel. Bara tre minuter senare grejade Erík Pettersson 4 - 2 när han åkte igenom ett passivt hemmaförsvar sen han fångat upp en felpass på mittplan.

Matchen avgjordes definitivt med knappa kvarten kvar då Edlund placerade in 5-2 efter ännu en hörna och krönte sen kvällen med ytterligare ett hörnmål och spikade 7-2 på straff precis innan slutsignalen.

Stämningen var tryckande låg i Villalaget efter matchen och besvikelsen över att inte nå SM final för andra året i rad var enorm.

Nu blir det istället förra årets SM vinnare Sandviken som fick lämna Lidköping jublande glada med slutlig destination Freinds Arena i Stockholm på söndag för finaldrabbning mot Hammarby.

Jens Prytz

Jens Prytz

0500-77 30 17
jens.prytz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista