1 av 3
Här vill man bygga gruppboendet. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
3 av 3
Såhär såg en del av ett överklagande ut. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Falköping

Gruppboende för personer med funktionsnedsättning skjuts upp

Pappa: "Vår dotter är 23 år och behöver gruppboendet"
1:33 min

Ett planerat gruppboende för funktionsnedsatta i Falköping har fått skjutas upp på grund av flera överklaganden från grannar, som menar att det skulle skymma utsikten och bli mer rörelse i området.

Per Nilssons funktionshindrade 23-åriga dotter hade tänkt flytta in i det nya gruppboendet. Han tycker det är tråkigt att det kommer ta längre tid att få fram ett boende.

–  Hon behöver bo i ett gruppboende. Att få fram ett boende till vår dotter och för ett antal andra ungdomar fördröjs och det tycker vi är olyckligt, säger Per Nilsson.

De överklaganden som har kommit in om planeringen har hamnat hos länsstyrelsen, som igår tog beslutet att avslå alla överklaganden.

Men kommunen kan inte börja med någonting ännu då man kan överklaga länsstyrelsen avslag till mark-och miljödomstolen i tre veckor.

Per Nilsson menar att läget för gruppboendet är perfekt.

– Vi ser ju detta som ett i det närmaste perfekt läge att bygga ett gruppboende på. Det är nära till centrum och nära till anläggningar som bowlinghallar och simhallar som ungdomarna kan ta del av. Hoppas nu också att de som bor runtomkring kan se detta som något positivt, för att det tror jag att det är.
Gruppboendet är planerat att ligga vid Sveavägen bakom S:t Sigfrids kyrkogård.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".