Fyraåriga Bleona i läraren Susanne Karlssons knä. Foto: Erik Holmlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Vedum

Många engagerade för att hjälpa utvisningshotad barnfamilj

Skolpersonal om barns tankar kring utvisningshot: "Alla barn vill hjälpa dem"
0:55 min

Många Vedumsbor har engagerat sig i fyrabarnsfamiljen som riskerar utvisning efter 15 år i Sverige. Även elever och personal på barnens skola bekymrar sig för familjens framtid.

Familjen är vad man brukar kalla papperslösa. De har stannat i Sverige trots avslag. Barnen är födda och uppvuxna i landet.

Rektor Linda Esseholt och läraren Mari Burge säger att det är svårt för de andra barnen på skolan att förstå varför familjen riskerar att utvisas.

--De har ju varit deras klasskamrater och det är svårt att förstå att de inte ska få stanna här. De är ju födda här och har bott här lika mycket som alla andra barn. Men jag tror inte riktigt att barnen förstår hur det här kan hända.

Vilka reaktioner har det väckt?
– Det är ju många som har engagerat sig, både föreningar och föräldrar. Alla barn vill hjälpa dem, men hur man gör det kan vara svårt att förstå för dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".