Anders Karlsson i Färed kämpar med att kunna ringa. Foto: Viktoria Svedlund/P4 Skaraborg
Töreboda

Anders Karlsson kämpar mot dålig mobiltäckning

Anders Karlsson: "Man får ju ringa upp många gånger"
2:00 min

Anders Karlsson har ständigt problem med mobiltäckningen i området där han bor och arbetar. Han oroar sig ofta för att han inte ska kunna ringa på hjälp om olyckan skulle vara framme.

- Man har ju ofta problem. Det är ju ofta samtal bryts och på olika sätt så man får ju ringa upp många gånger under ett samtal man kan ju kanske få ringa ett par tre gånger för att det bryter under tiden, säger lantbrukaren Anders Karlsson i Färed som ofta saknar mobiltäckning.

Det har gjort att Anders Karlsson är orolig över om han kan lita på telefonen om olyckan skulle vara framme.

- Då funderar en ju på är det tillräckligt säkert den gången jag verkligen behöver det? Absolut för oss som oftast jobbar själva.

"Det är ju stendött"
Anders Karlsson visar en karta med flera stora röda ringar markerade där han har problem med mobiltelefonens täckning.

- När du kom åkandes ifrån Mariestad här och svängde in från stora vägen, där är det ju stendött. Det kan du prova när du åker hem nu. Sen är det några olika fläckar som det inte finns någon täckning överhuvudtaget, säger Anders Karlsson.

Då går det ner på noll så man inte kan göra någonting?

- Ja, det är helt omöjligt att få kontakt med nätet där. Det är ju en samhällstjänst som vi ute på landsbygden måste ha likväl som inne i stan. Det är ju en fråga om utveckling för landsbyden, vi måste ju kunna ta del av och hänga med i hela utvecklingen.

Anders Karlsson tycker att det är orättvist att boende landsbygden inte får samma möjlighet att följa med i utvecklingen som de i storstäderna.

- Vi betalar ju lika mycket och vi ska ju ha samma tillgång till de tjänsterna som finns i samhället. På det viset så blir det ju orättvist, säger Anders Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".