Deppigt hos IFK Skövde efter förlusten mot LUGI. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Handboll

IFK Skövde missar troligen slutspel

Rasmus Wremer: "De spelade bort oss"
1:42 min

IFK Skövde kommer allt längre bort från slutspel. Det kan vi konstatera efter förlusten mot gästande LUGI med 27-33. I paus var ställningen 10-14. Nu skall det till ett smärre under för att Skövde skall få spela slutspel.

Gästande LUGI visade stundtals varför man leder elitserien. De har ett komplett lag med bra spelare i alla positioner och de har många kompetenta spelare som gör att det inte märks någon större skillnad vilka spelare som är på plan.

Där är en stor skillnad mot IFK Skövde som idag inte kom upp i sitt signum med bra tryck och snabbt spel. Det var i stället glest bakåt där gästerna firade stora triumfer. Ledningen var så stor som nio mål vid några tillfällen i andra halvlek.

Nu återstår en match för Skövde mot Aranäs borta och skall man lyckas gå till slutspel får allt gå i händerna för Skövde. Hammarby har två matcher kvar med två poäng mer och RIK vann borta mot Guif och gick förbi IFK med ett poäng.

Skövde-Lugi 27-33((10-14))

Skövde: Tobias Warvne 8, Rasmus Wremer 5 (2), Markus Hagelin 5, Andreas Cederholm 3, Fredrik Arvidsson 3, Alexander Björklund, Daniel Komayesh, Robert Arrenius. Lugi: Johan Fohlin 8, Joacim Ernstsson 8 (2), Albin Tingsvall 6, Niklas Gudmundson 4, Anders Hallberg 3, Johannes Hippe 3, Kristian Meijer.

Publik: 1669.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".