Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Götene

Nya besked om försäljning av äventyrslandet

Svensk företagsförmedling: "Jag har avtal tills vidare"
1:36 min

I går meddelade ordföranden för Äventyrsladet i Götene att han avgår. Men ett av skälen till hans avgång, ett utgående avtal, stämmer inte.

Så sent som i går sa avgående ordföranden för Äventyrslandet i Götene, Kenth Selmosson att avtalet med Svensk Företagsförmedling går ut i slutet av mars och att det var lämpligt för honom att avgå då, när avtalet gick ut. Men så verkar det inte vara idag.

Jakten på ny ägare fortsätter tvärt emot vad Kenth Selmosson sa till P4 Skaraborg i går.

Lennart Skarsjö på Svensk företagsförmedling säger att jakten fortsätter.

– Vi har bara ett mål och det är att få detta sålt och vi jobbar tills vi hittar en köpare. Vi hade ett samtal i går och jag hade uppgifter som han inte kände till. Jag har avtal tillsvidare.

Företagsmäklaren Lennart Skarsjö anlitades redan 2011, med uppdrag att hitta en ny köpare. Fram till oktober 2011 har Götene fakurerats för drygt 110 000 kronor. Sedan dess har Götene fortlöpande anlitat Lennart Skarsjö.

Hittills utan någon ny ägare. Vad det har kostat, eller vad den slutgiltiga notan för att hitta ny ägare kan tänkas bli, vill Lennart Skarsjö inte gå in på.

– Jag har ingen uppgift om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".