Jesper Börjesson och Anton Elowson. Arkivbild: Petra Dydiszko P4 Skaraborg/Sveriges Radio
enduro

Enduro-VM har inletts i Chile

Den första deltävlingen i Enduro-VM avgörs i helgen i Talca, Chile. För Skaraborgssönerna Albin Elowson och Jesper Börjesson är det debut för tävlande utanför Europa.
- Både jag och Albin tycker det är sjukt roligt att vara här i Sydamerika, berättar Jesper.

VM i Enduro avgörs över sju olika deltävlingar, de två första i Sydamerika och resterande i Europa. Albin Elowson (FMCK Skövde) och Jesper Börjesson (Tibro MK) deltar i ”Youth Cup”, så kallade ungdoms-VM. De debuterade i VM-sammanhang redan förra året men fick då nöja sig med att deltaga i de Europeiska deltävlingarna men i år har det alltså skapats möjligheter att tävla även utanför Europa. De är nu på plats i Talca, Chile för den första VM-deltävlingen.

5:a och 7:a första dagen
Enligt Jesper gick körningen den första dagen, som var lördag 16 mars, helt okej. Banorna och underlaget är annorlunda mot vad de är vana vid hemma.
- Jag har haft en ganska bra dag. Lite vurpor och sådant som kostade onödigt mycket under första varvet. Men jag slutade 5:a med bara sex sekunder till en pallplats, berättar Jesper.

Albin hade det lite jobbigare och tappade tid när han fastnade i en backe och sedan dessutom slog i sitt finger på en transportsträcka. Albin slutade 7:a första tävlingsdagen.

I skrivandets stund pågår andra dagens VM-tävlingar. Albin och Jesper väntas i mål vid kl. 21.00-21.30 ikväll, svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".