1 av 2
Mikael Bratt, i koncernledningen tror på ett bättre Volvoår. Foto: Marthina Stäpel/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Jens Holtinger, chef för Volvo Powertrain i Skövde. Reporter: Marthina Stäpel / Sveriges Radio
Skövde

Volvo Powertrains ledning tror på en ljusare framtid

"Det gäller att fortsätta förstärka vår position"
1:19 min

Nu står Volvo Powertrain i startgroparna för att satsa framåt och mot en bättre produktion i år. Efter en tung höst och en svagare start på året än i fjol året tror koncernledningen på en vändning.

Mikael Bratt, chef för Volvo Group Trucks Operations och medlem i koncernledningen han var i Skövde idag för att prata om framtiden och just den viktiga Skövdefabriken.

--Jag brukar beskriva Skövde som hjärtat i Volvokoncernen då vi tar en stor del av motorer från Skövdeanläggningen till våra globala behov. Så Skövde är en mycket viktig del av Volvokoncernen framåt också, säger Mikael Bratt.

Europamarknaden
Han tror nu att Europamarknaden är på väg åt rätt håll och därför på ett starkt andra halvår för Volvo Power Train. Och en av de viktigaste delarna för att kunna få fram så bra produkter som möjligt och hålla konkurrenskraften tror Mikael Bratt ligger i kompetensutveckling.

--Vi jobbar med kompetens intensivt i Volvokoncernen, maskiner kan man alltid köpa men det är ju hur man opererar maskinerna som är det avgörande för konkurrenskraften. Här i Skövde har vi god kompetens och spetskompetens inom många områden och det är viktigt att bibehålla.

Kompetensutveckling
Jens Holtinger som är platschef på Volvo Powertrain i Skövde säger att det är en viktig utmaning med kompetensutvecklingen och att det finns områden som kan förbättras.

--Jag tror att vi har en utmaning generellt sett att få forskning in till faktiska resultat i verksamheten. Steget från forskning till operationell verksamhet är lite för stort ibland och vi måste hitta smidigare sätt att föra över den kompetensen och de resultaten.

Kristoffer Hilmersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".