IFK Skövdes tränare Henrik Schneider fortsätter coacha laget även nästa säsong trots det missade slutspelet. Arkivfoto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Handboll

Schneider fortsätter trots missat slutspel

Henrik Schneider: "Det är tungt att misslyckas med sin målsättning"
1:44 min

Igår stod det klart att IFK Skövde missar slutspelet i handboll för första gången på fyra år och laget misslyckades med sin målsättning att sluta bland de sex bästa lagen i serien. Men tränaren Henrik Schneider tänker fullfölja sitt kontrakt och fortsätter leda laget även nästa säsong.

- Det är min uppgift att se till att få ihop lagdelarna men det har tagit för lång tid innan resultaten kommit på plats, säger Henrik Scheider dagen efter att det blev klart att Skövde missar slutspelet.

Beror det på spelarna eller på dig?

- Det är självklart en kombination och det är tungt att misslyckas med sin målsättning.

Känner du att du har förtroende från spelare och ledning i IFK?

- Ja, det tycker jag. Det har jag känt hela tiden, intygar Schneider.

Han har gjort fyra säsonger som huvudtränare i klubben och kommer nu alltså gå in på sin femte nästa säsong. Under sina tidigare år har han fört laget till kvartsfinalspel men den sviten har nu spruckit.

För igår släcktes IFK Skövdes slutspelshopp och lagets sista seriematch mot Aranäs imorgon blir nu en betydelselös slutpunkt på en misslyckad säsong.

Trots att klubben på förhand såg profilstarkt ut med den blivande landslagsspelaren Andreas Cederholm och hemvändande proffsmålvakten Robert Lechte och ex landslagsspelaren Robert Arrhenius så blev det alltså inte ens kvartsfinal.

Enligt Schneider så underpresterade laget under hösten.

- Det tar tid att nya spelare ska ta nya roller och om man ska vara konkret så var det försvarsspelet och målvaktsspelet från början som inte var tillräckligt bra. Vi släppte in 29 mål i snitt per match och då måste man vara riktigt bra för att vinna, slår Schneider fast.

Skövde når vid en eventuellt seger imorgon 32 poäng. Något som historiskt sett alltid räckt för att nå slutspel men inte i årets hyperjämna elitserie.

Men Schneider tror laget kan växa ihop på ett bättre sätt till nästa säsong.

- Jag hoppas att vi kan jobba vidare och ta det steget som vi inte gjorde i höstas, redan nu under sommaren och till nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".