Johan Abrahamsson Foto:Linnéa Frimodig/P4 Skaraborg Sveriges Radio
MARIESTAD

Johan Abrahamsson: Idrottsföreningarna vill riva Vänershofshallen

"Idrottsrörelsen har vart tydliga"
1:19 min

Idrottsklubbarna i Mariestad vill riva Vänershofshallen. Detta menar Johan Abrahamsson som är kommunalråd i Mariestads kommun. Han var med på det möte som ägde rum igår där motståndare till en rivning av hallen presenterade sina åsikter för politikerna.

– Idrottsrörelsen har vart tydliga med att bygga en ny hall med två planer och sedan riva Vänershofshallen och använda de driftpengarna för den nya kombihallen. Där har vi gått idrottsrörelsen till mötes och gjort detta. Så egentligen när spaden satt i marken för den nya hallen 2012 så hade man redan beslutat en rivning av Vänershofshallen, säger Johan Abrahamsson.
En av frågorna som togs upp igår var kostnaden av en renovering av hallen. Kommunen säger att detta kommer kosta runt 25 miljoner kronor medan Björn Tropp, som är en av motståndarna till rivningen, presenterade två offerter från två byggfirmor som visade att det skulle kosta runt 10 miljoner. Men Johan Abrahamsson säger att man inte kan räkna på renoveringen så som de har gjort.
– Ska man behålla hallen då ska man renovera hela hallen så den står i 30 år. Det de har räknat på är att hålla byggnaden i liv i något år och det är en väldig skillnad på kostnaderna.
En representant från Västergötlands Museum var även på plats på mötet igår som sa att man inte ska riva hallen av rena kulturhistoriska skäl. Detta är något som kommunen kommer att ta ställning till.
– Vi tar alltid till oss alla synpunkter vi får och beaktar det i våra beslut, säger kommunalrådet i Mariestad Johan Abrahamsson.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".