Tjuvarna greps efter ett inbrott i Kvänum igår. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Inbrott

Gripna tjuvar kan ligga bakom fler inbrott

Polisen tror nu att de tre inbrottstjuvar som i går greps på E20 mellan Skara och Vara kan ligga bakom fler inbrott i vårt område.

Polisen särskilda inbrottsgrupp i Skaraborg jobbar just nu med att hitta kopplingar.

Under ett inbrott i Kvänum igår morse blev tjuvarna bortskrämda från platsen. De flydde i en skåpbil men husägaren lyckades ta bilens registreringsnummer.

Efter det kunde polisen ta fast dem på E20 och i bilen hittades skor, mat och kläder som kan kopplas till ett annat inbrott i Vedum, men däremot hittades inte det guld som stals. Polisen tror därför att det kan finnas en bil till eller att tjuvarna redan kan ha postat iväg guldet.

I tjuvarnas skåpbil hittades en speciell whiskeyflaska som polisen kan knyta till ett inbrott i Beateberg i Töreboda för två dagar sedan.

 Ännu vet inte polisen om andra föremål i bilen tillhör de tre anhållna eller om det också kan röra sig om stöldgods från andra inbrott.

Polisens inbrottsgrupp i Skaraborg, som nu har hand om fallet, tror nu också att det kan vara samma tjuvar som gjort inbrott i Mariestadstrakten.

Vittnen från Mariestad säger att de har sett en liknande skåpbil runt de platser där inbrott har skett. Man försöker nu binda de misstänkta männen, som är hemmahörande i Östeuropa, till inbrotten i Mariestad genom att jämföra skoavtryck och andra tekniska bevis.

Kristoffer Hilmersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".