Ari Holopainen som alltså får lämna klubben. Foto: Ola Wiklander / P4 Skaraborg Sveriges Radio
BANDY

Ari Holopainen får inte förlängt med Villa Lidköping

"Väldigt stolt över det jag har gjort"
4:58 min

Villa Lidköpings tränare Ari Holopainen får inte förlängt kontrakt och lämnar därmed klubben. Det är även klart att spelarna Daniel Skoog och Patrik "PG" Gustafsson lämnar klubben. Däremot har Jesper Eriksson förlängt sitt kontrakt med två år.

Enligt Ari så är detta något som de diskuterat fram och han känner att det kan vara bäst för båda parter säger han till P4 Skaraborg.

– Jag har gjort fem säsonger nu och vi har gjort en fantastisk uppryckning i Villas bandysektion och har blivit ett lag bland de fyra bästa i Sverige. Jag tror nu att föreningen söker andra vägar och för motivationen för min egen del så tror jag att det är det bästa som kan hända mig också, säger Ari Holopainen.

Har detta någonting att göra med att det inte blev någon final i år?

– Nej det tror jag inte att det har något med det att göra. Vi har haft en diskussion en längre tid och sen har föreningen tagit beslutet att det inte blir någon förlängning.

Villa meddelade på sin hemsida att det inte blir någon förlängning med Villa-profilen och tränaren Ari Holopainen. De meddelade också att den egna produkten och trotjänaren Daniel Skoog som har haft svårt att ta en ordinarie plats i laget den senaste säsongen nu slutar med elitbandy. Även Patrik "PG" Gustafsson lämnar för en annan klubb. Vilken klubb det blir är ännu inte klart men han själv känner att det kommer bli en klubb som ligger närmare hemmet i Nässjö. En positivare nyhet för klubben är att Jesper Eriksson har skrivit på för två år till. Och att Ari Holopainen kommer att fortsätta som bandytränare för ett annat lag är han övertygad om.

– Jag älskar sporten bandy och jag kommer träna något lag någonstans.

Har du fått några förslag än eller vet du någonting?

– Om jag visste så skulle jag ändå inte säga någonting. Det är inget som är klart men jag kommer att träna något lag det är jag helt övertygad om. Vilken nivå och vart någonstans det kan jag inte säga nu.
Ari Holopainen som har en stark historia i Villa-Lidköping som både spelare och nu tränare är stolt över vad han åstadkom över de fem åren som han fick vara tränare.

– De åren som jag har vart i Villa har jag bara positiva minnen. Som spelare och framförallt som ledare att för fem år sen bilda ett lag som var nära kvalplats för att sen bygga upp ett lag till en stark förening och varumärke. Jag är oerhört nöjd och stolt över det jag har gjort.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".