RIG Falköping åkte på sin andra raka förlust mot Katrineholm. Foto : Kristoffer Hilmersson P4 Skaraborg.
VOLLEYBOLL

RIG åkte på ny förlust i SM-slutspelet

1:30 min

RIG Falköpings volleybolldamer förlorade ikväll den andra kvartsfinalen i Sm-slutspelet mot Katrineholms VK med tre raka set. Katrineholm som var favoriter före matchen tog därmed kommandot i kvartsfinalen och leder nu med 2-0 i matcher. Slutresultatet skrevs till 22-25, 18-25 och 10-25 till Katrineholms fördel.

RIG Falköpings kapten för kvällen Gabriella Lundvall tycker det var surt med en ny förlust men att de ändå har förbättrat sitt spel.

– Det är surt att förlora men jag tycker ändå att vi förbättrar oss från förra matchen där vi bara hängde med i ett set, här hänger vi iallafall med i två. Så vi får väl se det som en utveckling för vårt lag.

Ni står upp bra i de långa bollduellerna, vad tycker du om ert spel?

– Jag är nöjd, det var väldigt långa bolldueller här i slutet och det är sånt som får en att kämpa lite extra och verkligen vinna de bollarna. Jag är glad att vi kan prestera så bra mot ett så bra lag.

Vad kommer ni ta med er i nästa match mot Katrineholm på söndag?

– Allt slit och alla bra bollar och försöka glömma det dåliga och bara gå vidare, säger RIG Falköpings kapten för kvällen Gabriella Lundvall.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista