Bilen som kroppen misstänks ha forslats i. Foto från polisens förundersökning
Högsta domstolen

Ny bevisning ska stärka erkännande i mordrättegång

Vice chefsåklagare Marianne Aldén kommer lägga fram ny bevisning i fallet som rör mordet på en 52-årig skövdebo för snart 13 år sen. Högsta domstol har efter att en man erkänt mordet beviljat resning och om bara tre veckor - fredagen den 12 april - inleds förhandlingarna vid Göta hovrätt.

Som muntlig bevisning kommer åklagaren förhöra den 35-årige mannen om erkännandet, hon kommer även kalla flera kriminalpoliser som jobbat mycket med utredningen. Ett erkännade i sig räcker inte för att fälla någon för mord, även om 35-åringen hela tiden varit polisens huvdmisstänkte.

Telefontrafik
Men nu finns enligt åklagaren teknisk bevisning som styrker erkännadet; bland annat telefontrafiken och även fynd från den avloppsbrunn där den 52-åriges kropp dumpades, uppger P4 Skaraborg.

När 35-åringen klev in på en polisstation i stockholmsområdet den 17 septemer i fjol lämnade han detaljer som inte tidigare framförts i utredningen, det erkännandet är inspelat på video och kommer visas för hovrätten.

Omfattande utredning
Mordet på 52-åringen har resulterat i en mycket omfattande utredning och just nu håller polis och åklagare på att sammanställa förundersökningen som innehåller material sen långt tillbaka i tiden och som också ska kompletteras med nya förhör och uppgifter.

– Vi har ännu inte fått materialet, vi väntar på att poloisen ska köra hit förundersökningen från Skaraborg, säger Marianne Jungvall vid Göta Hovrätt till P4 Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".