Leif Walterum tänker bjuda in Telia för att diskutera mobiltäckning. Foto: Julia Peric (P4 Skaraborg Sveriges Radio)
SKÖVDE

Leif Walterum (C) vill arbeta för bättre mobiltäckning i Skövde kommun

"Vi ska bjuda in Telia"
1:37 min

Skövdes centerpartistiska kommunalråd Leif Walterum vill arbeta för att fler ska få bra mobiltäckning. Även om det är mobilleverantörernas ansvar så tycker Leif Walterum att kommunerna måste vara med och påverka.

– Vi måste vara med och påverka, säger Leif Walterum.

– Detta ligger inte på vårt bord primärt men om vi ska kunna erbjuda en trygghet för gamla människor som är i behov utav larm och hemtjänst så måste det här fungera.

Leif Walterum tycker också att man måste kunna känna sig trygg som skogsägare och går ut och jobbar i sin skog. Därför vill han samla alla krafter för att driva på och få fram en förändring.

Dålig täckning

Han var en kommunens företrädare på det möte i Ulvåker utanför Skövde där de boende tog upp problemen med den dåliga mobiltäckningen.

Leif Walterum tycker att det var ett bra initiativ av Ulvåker att bjuda in till mötet och tog till sig av det de pratade om. Han har nu även lovat att ta kontakt med Telia för att försöka förbättra servicen till mobiltelefonerna.

Bjuder in Telia

– Vi har ju också lovat nu när vi var ute i Ulvåker att vi ska bjuda in Telia som ändå har det nationella ansvaret som största leverantören, säger Leif Walterum.

– Och jag tänker inte nöja mig med att bara prata med Telia. Jag vill få hit representanter som på plats kan få möta ortsbefolkning och hemtjänstpersonal som har problem med täckning och annat så man verkligen förstår vad det handlar om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".