1 av 3
Öl och vin var staplat i sätena inne i bilen Foto: POLISEN
2 av 3
Endast föraren fick plats i bilen Foto: POLISEN
3 av 3
Mannen stoppades på väg 47 med en stor mängd alkohol lastad i personbilen Foto: POLISEN
Vara

Falköpingsbo fick knappt plats - bilen full med ölflak och sprit

Bilen var lastad med ölflak, vinboxar och whiskey från golv till tak och förutom lasten var det bara föraren som fick plats. Polisen stoppade den överlastade bilen och nu väntar åtal för brott mot trafikförordningen.

Det var riktigt trångt om utrymme i den bil som polisen stoppade på riksväg 47 vid Håkantorp utanför Vara i december i fjol. En Falköpingsbo hade lastat bilen full med 40 till 50 flak öl och cider, flera lådor vin och whiskey.

Allt var staplat i sätena inne i den lilla personbilen från golv till tak utan att vara fastsurrade, och förutom lasten var det bara föraren själv som fick plats i bilen.

I förhör på plats med poliserna som stoppade bilen uppgav mannen att han inte godtar ett ordningsföreläggande eftersom han ansåg att lasten var säker och att han aldrig tidigare haft problem när han lastat. Eftersom den 51-årige mannen nekar till brott har han nu åtalats och därmed får tingsrätten avgöra om han brutit mot trafikförordningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".