1 av 2
Kenth Lindström säger att man aldrig tvivlade på Christina Josefssons kompetens vid tillsättningen. Foto: Viktoria Svedlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Christina Josefsson fick sparken efter bara ett år som kommundirektör i Skövde. Foto: Lidköpings kommun
Lidköping

Lidköpings kommunchef om Christina Josefssons nya toppjobb: "Hon är mycket kompetent"

Kenth Lindström:"Det har vi inte forskat i"
1:12 min

Att Christina Josefsson fick sparken från Skövde kommun var inte intressant vid rekryteringen av henne till Lidköping. Det säger Lidköpings kommundirektör Kenth Lindström.

Christina Josefsson blir tillförordnad utbildningschef i Lidköpings kommun. Att hon fått sparken från jobbet som kommundirektör i Skövde kommun var inget hinder vid tillsättningen.

- Vi hade ju full information om det som hade hände i Skövde, men exakt vad som var bakgrunden och vad de bevekelsegrunder som var från politiken i Skövde, det har vi inte forskat i. Vi har utgått ifrån de kompetenser hon har och funnit att hon passar bra in för vårat behov just nu, säger Lidköpings kommundirektör Kenth Lindström.

"Vi har bedömt hennes kompetens"
- Vi har inte vinklat in det här på någon diskussion kring om det är lämpligt eller olämpligt att anställa en person som nyligen fått sluta då utav skäl som vi inte har hundra klart för oss utan vi har bedömt hennes kompetens, säger Kenth Lindström.

Christina Josefsson blev uppmärksammad när hon efter bara ett år tvingades lämna posten som kommundirektör i Skövde. Nu tillträder hon som tillförordnad utbildningschef på Lidköpings kommun från och med den 2 april fram till årsskiftet.

Lidköpings kommunledning har enligt Kenth Lindström inga tvivel på hennes kompetens.

- Det kan jag förstå om det undras kring det på andra håll, men vi har garanterat på olika sätt att hon är väldigt kompetent för den här uppgiften. Hon har ju en lång erfarenhet från både utbildningssektorn men också ifrån ledande befattningar i kommunal verksamhet så det är väl de bitarna som hon kommer att bidra med, säger Kenth Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".