Varselvågen

Arkivator varslar 50 medarbetare i Falköping

VD Anders Hultmark: "Ungern har en sjättedel av lönekostnaderna"
2:40 min

Arkivator varslar ytterligare femtio anställda i Falköping. Tidigare i år fick fyrtio anställda gå från företaget. Anders Hultmark, koncernchef på företaget säger att hela företagets telekomverksamhet nu flyttar till Ungern.

Arkivator jobbar inom tre produktsegment. Det är skärande bearbetning, förpackningsmaskiner och telekom. Nu avvecklas hela telekomverksamheten på grund av bristande lönsamhet.

–  Nu tar vi den sista biten inom telekom och flyttar. Det beror på att vi har mycket manuellt arbete och i Ungern har man en sjättedel av lönekostnaderna, säger Hultmark.

Visste ni i januari att ett till varsel var på gång?
– Vi har haft volymnedgångar på telekomsidan. Man får hela tiden hålla sig till verkligheten och en fortsatt förstärkning av kronan. Jag måste göra något åt det, annars skulle inte jag vara VD för verksamheten, förklarar Anders Hultmark.

Hur har ni informerat de anställda?
– Vi har pratat med dem idag - det är alltid tråkigt att säga upp personal. Samtidigt har vi krav på oss från anställda, stat, kommuner och leverantörer att säkerställa att vi har ett lönsamt företag. Valfriheten är inte så stor som man kan tro, säger Anders Hultmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".