HERRLJUNGA / Vedum

Frågetecken kring död man i sandbox

"Det hade inte behövt hända"
1:28 min

En medelålders man hittades död i en sandlåda på tågstationen i Herrljunga igår eftermiddag. Men redan för en vecka sedan slog Sten Högman och hans hustru Birgitta larm om en man som synts vid lådan.

Sten Högman upptäckte mannen när han gick fram till fram sandlådan eftersom locket rörde på sig:

– Jag lyfte på locket och såg en man som låg och sov i sandlådan. Han vaknade upp och tittade på mig, men såg någorlunda ok ut efter omständigheterna.

Paret Hedman fick lämna mannen eftersom tåget kom. Väl på tåget till Stockholm ringde Birgitta Högman till polisen för att berätta om mannen på perrongen. Som hon uppfattade det skulle polisen kolla upp saken.

Men det gjordes aldrig - och vare sig på polisstationen i Alingsås eller på länskommunikationscentralen i Göteborg finns det ens någon notering om att paret Högman ringt. Och det upprör Sten:

– Detta hade inte behövt hända om någon tagit hand om honom efter att vi hade ringt till polisen.

– Varför skickade man ingen patrull? Och vad händer nästa gång man ringer?

– Man blir nästan lite förbannad. Det är precis som att ingen bryr sig. Det ska inte behöva sluta med att någon ligger och fryser ihjäl på en perrong.

Polisen i Alingsås tror att den döde kan röra sig om en person som tidigare varit försvunnen. Man hoppas att anhöriga ska kunna identifiera kroppen i eftermiddag.

Det finns i nuläget inga brottsmisstankar och dödsorsaken är oklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".