Glädjestämning i omklädningsrummet efter vinsten i helgen. Foto: Henrik Hansson/Scanpix.
Ishockey

Hyllade Andreas Appelgren laddar för kvällens match

Appelgren om framtiden: "Vi har två matcher kvar. Sedan får vi se hur det blir.
3:39 min

Han hyllas redan som hjälten som gjorde det smått omöjliga - mariestadsbon Andreas Appelgren som ledde legendariska hockeyklubben Leksand upp i elitserien. Nu återstår två matcher i kvalserien: ikväll ställs Leksand mot Örebro i en match där båda lagen är elitserieklara.

En lågoddsare är väl att Andreas Appelgren tar plats som tränare i båset även nästa säsong för Leksand men det vill han själv inte svara på ännu.

--Vi ska spela klart kvalserien här innan vi sätter oss. Och vi har två matcher kvar, sedan ska vi diskutera framtiden. Så får vi se hur det blir.

Klart är i alla fall att Pär Edblom, som tidigare har spelat i Mariestad Bois, får fortsatt företroende i Leksand kommande säsong.

– Han har redan signat på för två nya år. Han är definitivt en spelare som ingår i lagbygget. Han har gjort en jättebra säsong.

Han tror att det blir en utmaning att ladda inför kvällens utsålda match, där båda lagen redan är klara för elitserien.

– Det kanske inte kommer att bli den bästa matchen som har spelats i hallen i år, men det är viktigt att vi kommer upp och försöker bjuda till med bra match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".