Villa Lidköpings målvakt Martin Berggren säger tack och hej till bandyn efter åtta säsonger i Villa och totalt 17 år på elitnivå. Arkivfoto: Magnus Enarsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Bandy

Martin Berggren lägger handskarna på hyllan

Martin Berggren: "Det är inget beslut som tagits över en natt"
4:57 min

Villa Lidköpings rutinerade målvakt Martin Berggren har nu definitivt bestämt sig för att lägga av med bandyn efter 17 säsonger på elitnivå. Semifinalförlusten mot Sandviken blev hans sista match och nu ska han tillbringa mer tid med sin familj.

Martin Berggren har varit den säkra sista utposten i Villa Lidköping under många säsonger.

Han startade sin karrär i Lidköpings AIK och gick sen över till Villa Lidköping där han vaktade målet mellan 1997 och 1999.

Han valde sen att fortsätta spela i Örebro där han efter en säsong bytte över till Boltic där han tillbringade sju säsonger.

Sen lockade Villa hem Berggren igen som gjorde ytterligare sex raka år i klubben, med SM finalen på Studenternas förra året som höjdpunkt, innan han nu bestämt sig för att sluta med bandyn.

- Jag har fått så otroligt mycket tillbaks från idrotten och bandyn, säger Martin Berggren.

Han har de två senaste säsongerna känt att han haft svårt med motivationen och att han fått svårt att kombinera familjelivet med två barn med spel på elitnivå, samtidigt som han har ett krävande jobb.

Villa får nu se sig om efter ett nytt målvaktspar till nästa säsong efter att även andre målvakten Joakim Bergqvist valt att bryta sitt kontrakt med klubben för att få mer speltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".