Skolan

Friad rektor får ingen ursäkt av Mariestads kommun

Vadsbogymnasiets förre rektor Mikael Hedquist kommer inte att få någon offentlig ursäkt från Mariestads kommun som polisanmält honom för trolöshet mot huvudman. Detta trots att han enligt åklagare inte gjort något fel.

När det igår blev känt att åklagaren beslutat att inte väcka åtal mot Mikael Hedquist, sa han i en intervju i P4 Skaraborg att det skulle kännas bra med en ursäkt, nu när det står klart att han inte är skyldig.

Det var rätt
Men kommunen står fast vid att det var rätt att köpa ut Mikael Hedquist. När det gäller polisanmälan vill kommunen inte kommentera den, men hänvisning till att det ju handlar om ett personalärende, men kommunchefen Lars Arvidsson menar att det aldrig handlat om att jaga enskilda personer, utan att få en genomlysning av verksamheten och de rutiner som finns.

Ändrar inget
Att det inte blir något åtal ändrar inte kommunens åsikt, menar Arvidsson, och därmed blir det inte heller någon ursäkt.

Mikael Hedquist har varit avstängd från sin tjänst som rektor på Vadsbogymnasiet under hösten sen det kommit fram att elever på fordonsprogramet lagat hans bil, och att han sedan inte betalat räkningen.

I den granskning som Mariestads kommun beställde av ett externt revisionsbolag framkom även oklarheter kring hur han hanterat skolans kreditkort.

Han köptes ut med ett avgångsvederlag på sex månadslöner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".