Foto: Bertil Enevåg Ericson/SCANPIX.
BANDY

Villa Lidköpings nya tränare hämtad från tennisvärlden

Julius Demburg: "Oerhört spännande"
3:25 min

Villa Lidköping har blickat mot en annan sport när föreningen valt att stärka upp tränarstaben. Från tennisen hämtas den förre juniorlandslagstränaren Julius Demburg som ska fungera som mental tränare för spelarna.

Demburg är sen ett par år tillbaks bosatt i Lidköping, men befinner sig just nu i Brasilien. Han ska tillsammans med den förre Villaspelaren Martin Arvidsson förstärka huvudtränarna Magnus Nordin och Mattias Nilsson.

Demburg är udda fågel i bandysammanhang men inom tennisen är han sen många år etablerad. Han var juniorlandslagstränare år 2005-2010 och för närvarande är han tränare på tennisgymnasiet i Lidköping. Han ingår dessutom i tränarteamet kring den brasilianske spelaren Joao Souza, som ligger precis utanför topp 100 på världsrankningen, och det är därför han just nu befinner sig i Rio de Janiero.

Men trots 26 gradig hetta i Rio, har han redan tankar på nästa bandysäsong.

– Det känns oerhört spännande att få bidra efter att ha följt bandyn det senaste året.

Julius Demburg kommer alltså få ansvar för spelarnas personliga utveckling på individuell nivå och kommer inte ha en aktiv del i själva matchcoachningen.

– Jag kommer inte göra så mycket under själva matchen. Mitt arbete handlar om att utvärdera, sätta upp individuella arbetsmål och genomföra det på träningen. Ungefär som när jag jobbat med individerna i tennis.

Vad är det du kan lyfta fram hos spelarna?
– Jag har följt varje match sen i december. Jag tycker att fler spelare ska ta lite mer plats på banan i situationer där det är press på laget. Det är något jag och spelarna kommer jobba tillsammans med under säsongen. Det här är en del av ett nytänk i föreningen, men det är fortfarande Magnus och Mattias som har huvudansvaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".