Foto: Patrick Demarchelier/Hovet.
Hovet

Prinsessan Madeleines bröllop direktsänds i SVT

Bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O'Neil, den 8 juni, kommer att direktsändas i Sveriges Television, det meddelade hovet idag.

Idag meddelade hovet att vigseln blir en public service-angelägenhet eftersom SVT fått rättigheterna. Hela vigselakten, som inleds klockan 16 den 8 juni, kommer att direktsändas och SVT meddelar på sin webbsida att man är stolta över att få ta sig an uppdraget.

-- Vi är naturligtvis stolta över att ha fått uppdraget att vara Host Broadcaster för ytterligare ett kungligt bröllop och ser fram emot att producera sändningarna, säger SVT:s projektledare Per Rådelius.

Träffades i januari
I januari 2011 avslöjades att Chris O'Neill var prinsessan Madeleines nye pojkvän. De ska ha träffats genom gemensamma vänner i New York. I februari i 2012 bekräftade hovet att paret är sambor.

Den 37-årige O'Neill kommer från en välbärgad amerikansk familj, arbetar i finansbranschen och har en examen från en av de bättre handelshögskolorna i New York.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".