Eric Donell. Foto: Emilie Lindholm / P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Direkt

Eric Donell aktuell skiva om ADHD, asperger och tourette

Eric Donell om nya skiva, showen och ADHD
13 min

Ikväll besöker föreläsaren och musikern Eric Donell De La Gardiegymnasiet i Lidköping med föreläsningsföreställningen Få det att funka. Samtidigt är han albumaktuell med sånger om ADHD, asperger och tourettes syndrome.

Donell är en herre med många strängar på sin lyra; skådespelare, regissör, sångare och manusförfattare. Som 30-åring fick Eric Donell diagnoserna tourettes syndrome och ADHD.

Att Eric Donell nu är skivaktuell är ingen slump. För P4 Skaraborg berättar han om varför han vill sjunga om den den typen av funktionsnedsättning som är hans egen vardag.

– Det handlar om insikt! Eftersom att det hör till just det vi har svårt för, nämligen självinsikt, säger han.

Han berättar vidare om att detta är en av de vanligaste frågorna som kommer upp när han är ute och föreläser. Vad gör man när en person inte vill ta till sig en diagnos eller inte ser sina svårigheter?

– Ska jag nå ut med det här så brett som möjligt så tänkte jag att då är det ju en låt om just den frågan, och inget annat, säger Eric Donell till P4 Skaraborg.

I dag jobbar han med just frågor om den här typen av funktionsnedsättningar. Enligt Donell behöver det inte alltid vara fel att skämtsamt hävda att i vardagen hävda att någon säkert har en bokstavskomibation.

– Man har ju sett att var tjugonde person uppfyller en ADHD-diagnos. Nu vet man hur pass vanligt det är och det ökar ju allt mer efter att vi lär oss om tillstånden, säger han.


Hör hela intervjun med Eric Donell, från P4 Direkt 9 april 2013, genom att klicka på ljudlänken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".