Domare och Djurgårdsspelare lämnar planen efter att måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Djurgårdens IF och Mjällby AIF på Stadion i Stockholm avbrutits. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX.
Spelet fick avbrytas

Djurgårdsspelare från Götene upprörd över gårdagens match

Fotbollsspelare Jesper Arvidsson: "Bara idioter som gör så"
2:32 min

Fotbollsspelaren Jesper Arvidsson från Götene var mitt i händelsernas centrum igår när den allsvenska matchen mellan Djurgården och Mjällby fick avbrytas sen DIF-klacken slängt in saker som träffat en Mjällbyspelare.

Jesper Arvidsson är upprörd över publikens agerande.

– Det är inte försvarbart att kasta saker på spelarna. Det är idiotiskt och bara att ta avstånd från sådant.

Det var i slutet av första halvlek i gårdagens match mellan Djurgården och Mjällby på Stockholm Stadion som bortalagets Gbenga Arokoyo träffades av ett inkastat päron i samband med firandet av Mjällbys ledningsmål och då utbröt tumult.

– Jag såg att saker och ting kom flygande och hur en av Mjällbyspelarna låg på backen. Då förstod jag att någon kastat något på honom.

Domarna beslutade omgående att ta in de båda lagen i omklädningsrummet. Efter en dryg halvtimmes överläggningar beslutades att matchen skulle avbrytas, då spelarnas säkerhet inte kunde garanteras. Arvidsson hade däremot sett att matchen återupptogs.

– Som spelare hade man velat gå ut och spelat resten av matchen. Men man får se till domarnas åsikter och allas säkerhet. De tog säkert rätt beslut.

Det var första gången som Götene IF-fostrade Arvidsson, som inför den här säsongen värvades till Djurgården från Åtvidaberg, var med om att spela i en match som fick avbrytas. De senaste säsongerna har flera allsvenska matcher fått brytas, då mest på grund av pyroteknik som bengaliska eldar och knallskott.

Men när det gäller inkastade föremål så är det ett svårt problem att komma till bukt med enligt Arvidsson.

– Man kan sätta upp något nät eller visitera folk, men jag tror att det blir svårt i längden. Nu var det ett päron som kastades, ska man då förbjuda päron? Det är svårt, jag vet inte vad man ska göra.

Arvidsson säger att det som hänt bara ger negativ publicitet.

– Det kommer förmodligen bli höga böter eller spel för tomma läktare och kanske till och med en 3-0 seger till Mjällby, eller om matchen tas upp igen. Det handlar bara om förluster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".