1 av 3
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
3 av 3
Klicka på kartan för att förstora. Foto: Googlemaps
Trafik

En död i tågolycka utanför Jönköping

En person har avlidit i tågolyckan som inträffade under eftermiddagen, uppger polisen. Ett persontåg krockade med en lastbil, på en järnvägsövergång mellan Forserum och Nässjö, strax före klockan ett under onsdagen.

En olycka mellan en lastbil och ett tåg, som var på väg från Nässjö till Jönköping, inträffade i dag på eftermiddagen. Ett 80-tal passagerare ska ha befunnit sig ombord på tåget. Sex personer uppges har förts till sjukhus, varav en har avlidit. Det uppger polisen.

Exakt hur olyckan mellan lastbilen och tåget har gått till är oklart, men det ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång.

– Tåget började bromsa in kraftigt sedan blev det en kraftig smäll. Vagnarna började kränga och själv flög jag ner på golvet. Tåget började luta mer och mer så jag var rädd att hela tåget skulle lägga sig, säger Jonas Dahlqvist, passagerare på tåget.

Olyckan inträffade vid Lättarp som ligger mellan Nässjö och Forserum. Exakt hur olyckan gått till är oklart, men det ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång.

P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".