1 av 4
Johan Dalkvist från bandet Räfven meckar med sitt dragspel inför föreställningen av ”Grannar”. Foto: Mary Chitgar / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 4
Luftakrobaten Marta Chaves tillsammans med sin partner kaskadören Magnus Jakobsson i teatergruppen Baó som betyder ”kista” på portugisiska. Foto: Mary Chitgar / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 4
En blandning av östeuropeisk- och balkanmusik spelar spelas av bandet ”Räfven” som repar inför föreställningen ”Grannar” i Lidköpings Folketshus. Foto: Mary Chitgar / P4 Skaraborg Sveriges
4 av 4
Musikerna Per Svenner, David Fraenckel, Martin Nurmi och Johan Dahlkvist i ensemblen Räfven. Foto: Mary Chitgar / P4 Skaraborg Sveriges
Kultur i Skaraborg

Räfven möter Teatro Bao och gör akrobatisk teater med inslag av Klezmer i Lidköping

5:38 min

Teatro Baó och balkanbandet Räfven uppträder ikväll i Lidköpings Folkets Hus med pjäsen ”Grannar”, en pantomim fylld med överraskande magi, musik och även akrobatik. 

– Vi är två grupper som jobbar tillsammans det är Teatro Baó och bandet Räfven, förklarar Magnus Jakobsson kaskadör i Teatro Baó.

Magnus Jakobsson hjälper musikern Johan Dalkvist att mecka dragspelet medan ljud- och ljustekniker testar utrustningen på scenen. 

– Det är sånt som händer, allt går ju sönder inför en föreställning, säger Johan Dalkvist och skruvar inuti instrumentet.  

Aktuella samhällsfrågor
På Scenen hänger  linor på taket och ett utfällt jättestege finns i bakgrunden. Marta Chaves är luftakrobat och uppträder i Teatro Baó. Hon har rötterna i Brasilien och för henne är pjäsen ”Grannar” en hyllning till mångfalden och möten mellan olika människor och kulturer.

– Vi har lyckats att göra en fin berättelse och blanda olika discipliner som cirkus, teater, musik och dans också. Men det är viktigt att prata om olika människor med olika kulturer och hur alla kan bo tillsammans. Och det är så överallt i världen och inte bara i Sverige, förklarar Marta Chaves.

Bandmedlemmarna förbereder instrumenten och strålkastarna testas. 

– Bandet Räfven älskar samarbete och vi började som en gatuorkester; både Magnus och Marta är fantastiska cirkusartister, så vi är väldigt glada över samarbetet, förklarar saxofonisten i bandet Räfven Martin Nurmi. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista