Henrik Schneider. Foto: Erik Grönlund/P4 Skaraborg.
Handboll

Schneider petas som huvudtränare för Skövde

4:03 min

Trots ett år kvar på kontraktet får Henrik Schneider inte vara kvar som tränare för IFK Skövde Handbolls elitlag. I stället erbjuds han att bli ansvarig för klubbens junior- och ungdomsverksamhet.

I stället för Schneider ska nuvarande juniortränaren Peter Johansson och spelaren Robert Arrhenius ta över tränarrollen för elitlaget.

– Vi gör en treårssatsning där vi ser över hela föreningens organisation, kommenterar klubbens ordförande Claes-Göran Olsson skiftet i ett pressmeddelande.

Johansson, som tidigare tränat IFK Skövde tillsammans med Schneider, tar nu klivet upp från rollen som juniortränare medan Arrhenius kommer att både spela och träna laget nästa säsong.

Schneider sa till P4 Skaraborg efter säsongens slut att han hade för avsikt att fullfölja sitt kontrakt men nu tvingas han alltså sluta som huvudtränare och erbjuds istället att bli junior- och ungdomsansvarig.

Han har ännu inte bestämt sig för om han kommer att acceptera det och skriver i ett SMS att beslutet från styrelsen kom plötsligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista