Henrik Schneider. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Handboll

Läs Henrik Schneiders öppna brev till IFK Skövde

"Jag blev ju besviken och lite förvånad"
1:09 min

Nu väljer handbollstränaren Henrik Schneider att i ett öppet brev kommentera att han fick sparken från IFK Skövde. Trots ett år kvar på kontraktet får Henrik Schneider inte vara kvar som tränare för IFK Skövde handbolls elitlag.

Istället för att vara kvar som tränare erbjuds Schneider att bli ansvarig för klubbens junior- och ungdomsverksamhet.

Schneider blir utbytt mot den nuvarande juniortränaren Peter Johansson och spelaren Robert Arrhenius ta över tränarrollen för elitlaget.


Så här lyder Henrik Schneiders brev:

Så sent som i måndags fick jag besked att arbete skulle fortsätta även nästa säsong, tyvärr blev det inte så. Jag är givetvis medveten om att elitidrotten är resultatstyrd och presterar man inte får man vara medveten om konsekvenserna. Jag är ändå stolt över det arbete jag har gjort för klubben i mitt hjärta och som tränare har jag hela tiden trott på min spelidé och mitt arbetssätt. Att hålla den linjen i med- och motgångar har varit viktigt för mig för att inte tappa trovärdighet.

IFK Skövde har fostrat mig som människa och format mig som idrottsman och ledare. Jag hoppas mina 12 år som tränare i klubben har gett tillbaka det jag fått av klubben. Nu har jag fått tid att tänka på framtiden och jag har inte bråttom. Jag tänker inte ta något förhastat beslut, men jag återkommer med besked till alla berörda så snart jag bestämt mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".