Daniel Rundqvist - Kanalchef P4 Skaraborg Sveriges Radio. Foto: Ateljé Carla
Skaraborg

P4 Skaraborg - näst högst lyssnarsiffror i Sverige

Daniel Rundqvist om lyssnarsiffror på P4 Skaraborg
0:42 min

P4 Skaraborg har näst högst lyssning av alla lokala P4 stationer i Sverige. Det visar nya lyssnarsiffror som kommit i dag.

Över 40 procent av alla vuxna människor i Skaraborg lyssnar på P4 Skaraborg varje dag, en siffra som kanalchefen Daniel Rundqvist är stolt och tacksam över.

Statistiken för de lokala kanalerna bygger på ett års samanställda telefonintervjuer där nya siffror sammanställs vid varje kvarttal. Som vanligt är det några P4-kanaler som ökar och några som minskar sin publik, men P4:s totala räckvidd är oförändrad jämfört med för ett år sedan. Det visar de nya lyssnarsiffrorna för alla lokala radiokanaler.

Även om konkurrensen ökar och valmöjligheterna blir fler i samhället så kan vi se att P4 Skaraborg behåller sitt grepp om lyssnarna, säger Daniel Rundqvist.


Varför tror du P4 Skaraborg har en sådan stabil lyssning?

Vi upplever att det finns en väldigt nära relation mellan radion och lyssnarna. För många är radion ett sällskap och samtidigt en snabb uppdatering av nyheterna. Vi tror att det handlar om ett förtroende som jobbats upp sedan många år tillbaka.

P4 Gotland är den kanal som har störst lyssnarandel av befolkningen.

 
 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".