Göta Hovrätt. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
SKÖVDE

Hovrätten sänker straff för 45-åring

Den 45-årige skövdebo som av tingsrätten dömts för försök till mord på en annan man i Skaraborg till 12 års fängelse, får nu sitt straff sänkt av göta hovrätt.

Han blir istället dömd till nio års fängelse för försök till mord. I sitt överklagande av tingsrättens dom yrkade 45-åringen på att få genomgå en ny rättspsykiatrisk undersökning och att i stället för fängelse få bli dömd till vård. Den delen avvisade hovrätten, men sänkte fängelsestraffets längd.

Mannen, som vid misshandeln filmades av en övervakningskamera, ska ha stampat på den andra mannens huvud i en trappuppgång i Skövde. Han ska dessutom sparkat mannen och slagit honom med en trasig flaska.

I övervakningsfilmen ses också gärningsmannen lämna platsen vid ett flertal tillfällen för att sedan komma tillbaka och återigen misshandla den andra mannen, så då var medvetslös.

45-åringen ska betala ett skadestånd på 120 000 kronor till den misshandlade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista