Marie-Louise Fasth är nya chefen för Västergötlands museum. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Västergötlands museum

Nya chefen ska förbättra arbetsmiljön på museet

1:28 min

Arbetsmiljön står i fokus när den nya tillförordnade chefen på Västergötlands Museum nu har börjat sin tjänst. Marie-Louise Fasth började den nya tjänsten i måndags och det är en del saker som behöver förändras, säger hon.

Att Marie-Louise Fasth inte är någon typisk museimänniska ser hon som något positivt när hon nu tar sig an utmaningen att förbättra arbetsmiljön på Västergötlands Museum.

– Vi tittar kanske på olika saker och det kanske kan vara till nytta i det här fallet eftersom det har varit så mycket problem, säger Marie-Louise Fasth.

Bakgrunden till det oroliga läget på Västergötlands museum ligger i frågan om en stiftelse eller Västarvet som är från regionen ska driva museet. Just nu ligger beslutet hos förvaltningsrätten som ska bestämma vilka som kommer att få driva museet och detta har gjort att det har blivit oroligheter bland personalen.

Detta hoppas nu Marie-Louie Fasth att hon ska kunna ändra på då hon har en bred kunskap när det gäller just personalfrågor och arbeta fram en bättre arbetsmiljö.

Hon vet nu att det finns en del att jobba med på Västergötlands museum och har hört om oron som finns bland personalen.

– Man vet ju att det har vart ganska mycket oro bland personalen i samband med alla diskussioner som har varit om vem som ska driva museet. Det jag ser att man kan behöva göra är att styra upp vissa saker.

Vad är det som behöver styras upp?
– En del rutiner som har haltat på grund av alla tillfälliga chefer. Men jag har inte hunnit sätta mig in i precis vad det är, men jag har pratat med en del och har förstått att det är en del saker som behöver åtgärdas, säger Marie-Louise Fasth.

Kristoffer Hilmersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista