1 av 2
Villan i centrala Ekedalen är övertänd och kommer troligtvis inte kunna räddas. Foto Erik Grönlund, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Peter Hendén, insatsledare vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tidaholm

Villa utanför Tidaholm totalförstörd i brand

En villa i centrala Ekedalen, utanför Tidaholm, totalförstördes i en brand under förmiddagen. Släckningsarbetet kommer att pågå under hela dagen och räddningstjänsten tvingas bli kvar på platsen eftersom vinden ligger på.

Ingen person befann sig i huset när branden startade och ingen har skadats. Men det var fullt pådrag i centrala delarna av det lilla samhället Ekedalen vid lunchtid under måndagen. Ambulans och polis skickades till platsen och vägen genom samhället fick stängas av helt i flera timmar.

Full styrka
Räddningstjänsten skickade full styrka till den kraftigt utvecklade branden som totalförstört hela huset. När de kom på plats slog det lågor ut genom taket.

– Vi kraftsamlade och när vi kom fram med styrkan från Tidaholm så hade vi ju lågor. Dessutom har vi en ganska kraftig vind idag också som hjälper till, säger Peter Hendén insatsledaren vid Räddningstjänsten Falköping/Tidaholm.

Strax före elvatiden fick räddningstjänsten kontroll på branden men kommer att finnas kvar på platsen hela dagen för att jobba med eftersläckningsarbete.

Det finns närliggande hus, bland annat en förskola, men inget av de husen har skadats i samband med branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista