Jenny Klahr från Mariestad lider av en kronisk tarmsjukdom och är orolig över det slarv som hon upplever hos den stressade och underbemannade personalen. Foto Erik Holmlund, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Skaraborgs sjukhus

Patient varnar för misstag inom vården

1:31 min

En för tung arbetsbelastning på sjukhuset går nu ut över patienterna enligt skyddsombud på kirurgavdelningen på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Enligt socialstyrelsen ökar antalet patientanmälningar och de anställda menar att stress och underbemanning kommer leda till fler misstag. Något som patienten Jenny Klahr från Mariestad redan har märkt av.

– Man får säga till, "Ska inte jag ha antibiotika i dag, ska inte min CVK läggas om?" Det glöms mycket.

Jenny Klahr känner Skaraborgs sjukhus väl. Hennes kroniska tarmsjukdom gör att hon har varit där i omgångar sedan slutet av 90-talet. Hon tycker sig se ett annat sjukhus idag jämfört med då.

– Just det här med irritation mellan personalen. De orkar inte med.

Stressen på sjukhuset sätter Jenny Klahr i en svår situation.

– Jag har ju lärt känna personalen under de här åren. Jag tycker synd om dem. Jag vet att de vill väl, samtidigt så blir jag irriterad över att jag inte får den vården jag behöver. Jag vill ju bara komma på fötter igen.

Hur mår sjukhuset i dag tror du?

– Det mår inte bra. Det är överbeläggnignar. Renbäddningar, duschar av de äldre. Sånt som borde vara självklart hinns inte med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista