Polisen Nils Björnell, till höger, var på plats i Ekedalen under släckningsarbetet av den nedbrända villan. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tidaholm

Villabranden utanför Tidaholm kan ha startat med glöd från askhink

Polisen Nils Björnell på plats vid branden i Ekedalen
0:48 min

En askhink kan vara boven i dramat med den villa som totalförstördes vid en brand i centrala Ekedalen utanför Tidaholm i förmiddags. När Nils Björnell, från polisen Östra Skaraborg, kom till platsen med sina kollegor möttes de av en dramatisk scen.

– Villan var i stort sett övertänd och det slog upp lågor ur tagfoten redan då, säger Nils Björnell, från Polisen i Östra Skaraborg, om vad som mötte honom när han kom på plats.

Nu är vägen genom Ekedalen i Tidaholms kommun öppnad igen efter den brand som totalförstörde en villa i samhället i förmiddags. Ingen person skadades i samband med branden som tros ha startat i en askhink som stått inne i huset eller på altanen.

– Vi har uppgifter om att det kan röra sig om en uraskad glödhink eller liknande. Glöden har väl blossat upp i vinden här då, säger Nils Björnell.

Räddningstjänsten har under dagen jobbat med eftersläckningsarbetet som försvårats av vinden och kommer runt fyra tiden avsluta insatsen på platsen, för att under kvällen och natten bevaka så att branden inte blossar upp igen och sprider sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".